Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Hvor meget kan jeg låne til bolig

Hvor meget kan jeg låne til bolig?

Hvor meget kan jeg låne til bolig? Læs med her og få svaret. Bankerne og realkredit institutterne har hver sin egen beregner, når de skal udregne, præcis hvor meget du som kunde kan købe bolig for. Inden du skynder dig ned i banken for at få et tilbud på boliglån, får du her et par tommelfingerregler som du kan benytte til at regne ud, cirka hvor meget du kan låne til bolig.

Står du overfor et ønske om at blive boligejer vil det typisk være din bank eller et realkreditinstitut, der udregner hvor meget du kan låne. Men du kan også selv lave en forsigtig udregning, for at finde ud af hvor dyr en bolig du egentlig kan købe. De to ‘tommelfingerregler’ er bedre kendt som boligudgifts-metoden samt indkomst-metoden.

Læs med her for at se, hvor meget du kan låne til et boligkøb.

 

Hvor meget kan jeg låne til bolig nu?

Husk at her er tale om tommelfingerregler og derfor kan dette ikke bruges som en nøjagtig udregning, men nærmere som en indikator på hvor meget du kan låne. Du kan også læse mere om skift bank online og modtage konkrete lånetilbud på hvor meget du kan låne til bolig.

 

Boligudgiftsmetoden

Benytter du denne beregning, er det vigtigt at du har et godt overblik over dit budget og privatøkonomi. Metoden går nemlig på at du finder frem til det beløb, du tror du har mulighed for at bruge på boligudgifter hver måned og så gange det med 165.

Har du regnet ud at du eksempelvis kan betale boligudgifter med 10.500 kr. om måneden ser regnestykket ud som følger:

10.500 x 165 = 1.732.500 kr.

Ved denne metode ville du kunne låne 1.732.500 kr. til en ny bolig.

 

Indkomstmetoden

Hvis du benytter indkomstmetoden til at regne ud, hvor meget du kan låne til bolig, skal du tage udgangspunkt i den samlede årsindkomst før skat og gange den med 3,5. Derefter lægger du nettoformuen til. Dermed det beløb, som du kan låne bolig for.

Tjener du fx 32.000 kr. om måneden og har en opsparing på 60.000 kr., ser regnestykket sådan ud:

(32.000 x 12 x 3,5) + 60.000 kr. = 1.344.000 kr. som du kan købe bolig for.

Via indkomstmetoden kan du regne ud, hvor meget du kan låne. Tag husstandens samlede årsindkomst før skat og gang den med 3,5 for derefter at lægge husstandens samlede formue til. Dette er det beløb, som du ca. kan købe en bolig for.