Skift Bank Dag

Skift Bank Dag falder d. 1. Oktober hvert år og er en bevægelse, der opfordrer folk til at være kritiske over for deres bank og eventuelt skifte bank. Bevægelsen er inspireret af den amerikanske ‘Bank Transfer Day’, der har fået over 700.000 til at skifte bank i USA.

Skift Bank dag

Hvad er Skift Bank Dag?

Skift Bank Dag er den danske udgave af ‘Bank Transfer Day’ og er et helt selvstændigt initiativ. Skift Bank Dag opfordrer danskerne til at tjekke deres bank i sømmene. Årsagen er, at et bankskifte kan spare rigtigt mange danskere for penge hvert år. Hvordan? Mange danskere tror, at deres bankrådgiver vil deres bedste. Sandheden er, at banken selvfølgelig også prøver at tjene penge, og du dermed ikke altid får tilbudt den billigste pris.

 

Vær kritisk overfor din bank

Meningen med Skift Bank Dagen er derfor, at man er kritisk over for sin bank og udfordrer banken på blandt andet pris, renter, vilkår og lånemuligheder. Alt for mange tror nemlig blindt på bankerne. Samtidigt undersøger alt for få, om de betaler for meget i deres nuværende bank. Det er sjældent banken kontakter kunder og tilbyder en lavere rente. Det er derfor vigtigt, at danskerne selv undersøger bankmarkedet. Herved sikrer man, at der ikke betales for meget.

Spar penge med bankskifte

Der kan være mange penge at spare ved at skifte bank – penge, der i stedet kan bruges på at forsøde hverdagen. Begynder danskerne at være mere kritiske overfor bankerne, skærper det konkurrencen på det danske bankmarked. Det vil i sidste ende give mere konkurrencedygtige priser.

En ganske almindelig familie kan spare 24.000 kr. om året på at skifte bank, viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugersstyrelsen. I gennemsnit sparer brugerne af Mybankers skift bank tjeneste +12.000 kr. om året på at skifte bank. Hele 8 ud af 10, der modtager tilbud via skift bank tjenesten på Mybanker, kan opnå en besparelse på at skifte bank.

Hvordan skifter man bank?

Det er, modsat hvad mange tror, slet ikke svært at skifte bank. Din nye bank klarer alt det praktiske for dig vedrørende din tidligere bank, konti og betalingsservice. Din nye bank er desuden behjælpelig med at give besked til alle de relevante myndigheder, arbejdsgiver(e), tidligere bank m.v. besked om dit bankskifte. Dermed kan du nemt og trygt skifte bank – mens din nye bank hjælper dig hele vejen.

 

Hvilken bank skal man vælge?

Mange synes dog det kan være svært at finde ud af, hvilken bank man så skal vælge. Der er lavet undersøgelser for “Bedste bank 2018“, men det er individuelt fra person til person, hvilken bank, der er bedst og billigst.

En nem måde at finde den billigste bank til netop din økonomi er igennem Mybanker. Her kan du indtaste oplysninger om din økonomi. På en uge kan du få op til 3 tilbud fra interesserede banker, hvor du kan vælge den billigste.

Skift Bank Dag skærper konkurrencen

Ved at gå sin bank i sømmene på fx Skift Bank Dag, skærper man konkurrencen for bankerne. Dette er med til at presse priserne, som kommer bankkunderne til gavn. På den måde kan man undgå at betale unødvendigt for meget i banken.

Dog skal det siges, at det ikke kun er på Skift Bank Dag, at man bør vær kritisk over for sin bank. Man bør løbende holde sig orienteret og sikre sig de laveste priser. Dette kan eksempelvis gøres ved at bruge Mybankers Skift bank tjeneste og løbende indhente tilbud fra andre banker end sin nuværende. På den måde ved at, hvad andre banker er villige til at tilbyde en i priser, vilkår mm.

På Skiftbankdag.dk’s Facebookside kan du finde mere information om bevægelsen samt fordelene ved at skifte bank d. 1 Oktober på Skift Bank dag https://da-dk.facebook.com/SkiftBankDag/

Begivenhed Dato
Skift Bank Dag 1. Oktober