1. Send et udbud afsted

Udfyld formularen på Mybanker.dk

2. Læn dig tilbage

Sammenlign bankernes priser og renter

3. Vælg din nye bank

8 ud af 10, der får tilbud, kan opnå besparelser ved at skifte bank

Spar op til 25.000 kroner om året på at skifte bank

Der kan være mange tusinde kroner at spare om året på at skifte sin nuværende bank ud med en billigere bank. Det viser en test, Forbrugerrådet Tænk har lavet. Mybanker, der ligeledes hjælper kunder med skifte bank, har samme opfattelse.

Det kan være en god forretning at tjekke sin bank efter i krogene, for der er virkelig mange penge at spare på at skifte en dyr bank ud til en billigere. I Forbrugerrådet Tænk har man testet 26 bankers priser. Mange danskere har været i deres nuværende bank i mange,  mange år – nogle endda hele deres liv, helt uden at tænke over, at billigere banktilbud venter derude.

Men det er sjældent ens egen bank kommer til en og tilbyder billigere priser. Det kræver, at du selv undersøger markedet, tjekker andre bankers tilbud og enten forhandler med din nuværende bank eller skifter til markedet billigste.

Selvom du finder en billigere bank her og nu betyder det ikke, at du er færdig med at undersøge bankernes priser. Hver år bør bankkunder tjekke markedet og se, om andre banker tilbyder lavere rente, højere indånsrente på opsparing eller noget tredje, der betyder noget for dig som bankkunde.

 

Det er boligejerne, der opnår den største besparelse

Specielt boligejere i Danmark kan spare penge på at skifte bank. I kroner og ører kan de altså spare mest med en typisk besparelse på mellem 8 og 12.000 kroner om året. Dem, der havde det absolut billigste, kan måske kun spare et par tusind kroner, hvor der samtidig var enkelte som kunne spare op til 25.000 kr. om året på at skifte deres bank ud til en billigere.

Den billigste bank fra testen var Lægernes Bank. Det kræver dog at man er gift med en læge for at blive kunde, de to næstbedste banker var Jyske Bank og Salling Bank imens Totalbanken, Danske Bank og Lån&Spar Banken var dyrest.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Kategorier