3 myter om bankskifte

3 myter om bankskifte

Der er mange myter om bankskifte, der florerer. Det er dog langt fra alle myter, der er hold i. Læs med videre og få punkteret nogle af de myter, du ellers har troet på.

1. Det er kun ’de store kunder’ der kan opnå besparelser ved bankskifte

Nogle tror, at det kun er bankernes ’guldkunder’ med store beløb på kontoen, der har fordele ved at skifte bank. Men det er langt fra sandheden. Også de boligejere med at langt lavere beløb på kontoen kan spare penge på deres bankskifte. Det er altså bestemt ikke kun de velhavende kunder, der kan få flere kroner i lommen, når det kommer til deres bankengagement.

Hele 8 ud af 10, der prøver Mybankers ’Skift bank’ tjeneste, kan opnå besparelser. Og disse kunder kommer fra alle typer af kundegrupper og ikke kun de velhavende.

Vil du læse mere om, hvor meget danskerne har sparet på deres bankskifte i 2017, så læs med her.

 

2. Forhandling kan ikke betale sig

Nogle tror, at så snart man har snakket med banken og indgået en aftale, så er renten og de aftalte gebyrer fastsat resten af lånets løbetid. Sådan er det ikke, tværtimod. Både markedet og din situation ændrer sig konstant, og det betyder ligeledes, at du løbende kan forhandle dig til en mere fordelagtig rente. Hvis din egen bank ikke vil gå længere ned, kan du nemt og gratis forhøre dig hos andre banker. For mange vil et bankskifte kunne betale sig.

Det kan eksempelvis være, at du skifter job, hvilket giver dig en fordel under forhandlingen. Har du afbetalt på dit lån i lang tid uden at overskride nogle frister eller undgået overtræk, vil dette ligeledes ses som et plus. Måske har du sparet et større beløb op og kan herved vise banken, at du er økonomisk fornuftig.

Skal du mødes med bankrådgiveren, er der flere tips til, hvordan du får flest fordele ud af mødet. Bliv klogere her.

 

3. Det er dyrt og besværligt at skifte bank

Når det kommer til at skifte bank, er der endnu en myte, der spiller ind. Mange tror nemlig, at det er dyrt og besværligt at skifte bank. Mybanker har med deres ’Skift bank’ tjeneste hjulpet mange danskere igennem deres bankskifte og samtidigt modtaget tilbagevendelser. Her kan det ses, at det ikke er så dyrt og besværligt, som så mange ellers tror.

Den nye bank står for alt det praktiske vedrørende bankskiftet, og i og med den nye bank gerne vil have dig som kunde, er det oftest uden omkostninger for dig som kunde.

Du skal derfor hverken bekymre dig om omkostningerne eller det praktiske – det bliver gjort for dig. Du kan derfor i stedet koncentrere dig om din månedlige- og årlige besparelser, du har gjort dig, ved dit bankskifte.

 

Sådan ser et typisk bankskifte-forløb ud

Flere har svært ved at forestille sig, hvordan et bankskifte-forløb egentlig ser ud. Nedenfor kan du derfor få en idé om, hvordan et typisk forløb ser ud.

  1. Du overvejer at skifte bank
  2. Du indtaster dine oplysninger på https://www.mybanker.dk/skift-bank
  3. Indenfor en uge får du op til 3 gode tilbud fra andre banker med bedre tilbud
  4. Du kan nu vælge den bank, der har givet dig det bedste tilbud på dit bank engagement
  5. Banken og dig aftaler et bankskifte
  6. Banken ordner alt det praktiske som eksempel at oprette dine nye konti, Nemkonto, bestille nye betalingskort samt oplyser din arbejdsgiver om dit nye kontonummer.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *