Bankkunder med en sund økonomi

Bankkunder med en sund økonomi

For at blive godkendt og kreditvurderet til et lån i banken, vil banken først og fremmest gerne kende til din økonomi.

Se her, hvad banken lægger vægt på og forbered dig på vurderingen, hvis du ønsker at skifte bank online.

Der kan være rigtig mange penge at spare på, at skifte bank. Det kan også være at din bank er for dyr eller at din økonomi er blevet endnu bedre – og sundere – end dengang du første gang forhandlede renter i din bank. Derfor kan du måske få en endnu mere fordelagtig aftale i dag, end den du oprindeligt lavede med din bank.

 

Er din økonomi blevet bedre?

Du kan oftest få bedre renter på indlån og lavere renter på udlån i andre banker – hvis du er kunde i en af de dyrere banker. Det hele afhænger af, hvordan banken vurderer dig.

Banken kigger på en række faktorer, når de skal vurderer hvor god en økonomi du har. Det er mange faktorer der spiller ind, bl.a.

  • Din betalingsevne
  • Din formue
  • Dine samlede indtægter og udgifter
  • Om du er enlig, et par, har børn m.v

Punkt 1: Betalingsevne

Bankerne er altid interesseret i at få flere kunder, som er med til at vækste forretningen. Især de kunder, som skal låne penge, er attraktive fordi det er her banken tjener en stor del af sin omsætning på. Det er dog kun de kunder, de vurderer der er egnet til at betale et lån tilbage, der kan komme i betragtning til et lån.

De kigger på om du er i stand til at betale af på lånet?

 

Punkt 2: Formuen

Formue skal ikke forståes som i rede kontanter. Formue dækker både hvad du i dag har af fast ejendom, bil, båd, papirer af værdi, opsparing og tilhørende formue. Du behøver ikke have en million i værdi før at banken anser det værende osm formue. Hvis man har en opsparing, kan man typisk få lov at låne mere eller få andre lånefordele.

 

Punkt 3: Indtægter og udgifter

De kigger på, hvad du har af indtægter ift. lønsedler, børnepenge, overarbejde, SU og alt andet indtægt. Derudover kigger de også på dine udgifter – typisk ved at du laver et budget i forvejen som du medbringer i banken. Husk at budgettet bør afspejle dine faktiske udgifter – og ikke hvad du godt kunne tænke dig. Det er også godt at tage udgangspunkt i dine variable udgifter.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *