Bedste indlånsrente 2018

Indlånsrenten er det beløb, banken betaler dig, for de penge du har stående hos dem. Dog er indlånsrente faldet siden finanskrisen, hvilket betyder, at man får mindre ud af at have sine penge stående hos banken. Stadig findes der fordelagtige indlånsrente. Men hvor kan man få den bedste indlånsrente 2018?

bedste indlånsrente 2018

Negativ indlånsrente

Mange oplever det meget lave renteniveau, der er i dag. Nogle bankers indlånsrenter ligger på omkring 0.0% – og nogle danskere oplever endda en negativ indlånsrente, hvor de rent faktisk betaler penge for at have deres penge stående. Især erhvervskunder har været ramt af den negative rente i bankerne.

Hvor høj en indlånsrente kan jeg få?

Indlånsrenten varierer meget fra bank til bank. Hvor du som kunde nogle steder oplever en negativ rente og dermed skal betale penge for at have dine penge stående, kan du andre steder opnå en rente på op til 1%. Det afhænger blandt andet af, om du er villig til at binde pengene og ikke mindst i hvor lang tid.

Her finder du højeste renter

På hvilke slags konti kan du få en høj indlånsrente? I hvilken bank får du de højeste renter? Og hvor er det muligt at få noget ud af sine penge uden at begive sig ud i de mere risikofyldte aktier?

Du kan blandt andet få en fordelagtig indlånsrente på lønkontoen og opsparingskontoen. Det er især på opsparingskontoen, at det er muligt at få en højere indlånsrente, da det er konti, hvor du binder dine penge i en bestemt periode.

 

Ved at sammenligne opsparingskonti på Mybanker.dk (d. 09/01/2018), viste det, at Santander Bank giver den højeste indlånsrente, hvis du har en opsparing på 100.000 kroner.

De tilbyder en rente på 1,05% i rente med en bindingsperiode på 2 år, som det ses på nedenstående billede.

santander indlånsrente binding

Ønsker du i stedet en lavere bindingsperiode, tilbyder samme bank en rente på 0,90% med kun 1 måneds bindingsperiode, som det ses her:

indlånsrente santander

Sådan finder du den bedste indlånsrente 2018

Ønsker du at sikre dig den bedste indlånsrente, skal du først og fremmest undersøge bankmarkedet og dernæst forhandle med bankerne.

Når du skal undersøge markedet, skal du finde ud af de forskellige bankers indlånsrente. Det kan være et stort arbejde at skulle forhøre sig hos diverse banker for at finde frem til, hvad de kan tilbyde netop dig.

Dette kan gøres nemt ved at sammenligne bankernes indlånsrente på Mybanker.dk, der løbende holder sig opdateret med bankernes renter.

 

Når du har fundet frem til hvilke banker, der tilbyder den bedste indlånsrente, skal du til at forhandle. Noget, der hjælper dig under forhandlingerne, er, hvis du på forhånd har indhentet flere tilbud. Det giver dig mulighed for at spille bankerne ud mod hinanden og kan sikre dig den højeste indlånsrente i forhold til dine behov.

Vær opmærksom på disse faktorer under indlånsrentejagten

Når du er på jagt efter den bedste indlånsrente, er der andre faktorer end bank og kontovalg, du skal være opmærksom på som bl.a.:

  • Bankens gebyrer
  • Kundestatus
  • Bindingsperiode
  • Type af rente
  • Minimumsbeløb

 

Forklaring af begreber

Administrationsgebyr er ét ud af flere gebyrer, som nogle banker opkræver.

Med kundestatus menes der, at det i nogle tilfælde kræves, at du bliver helkunde hos den givne bank og samler flere eller alle dine produkter hos banken som eksempelvis pension , forsikringer mm.

Bindingsperiode på alt fra en måned til flere år kan være et krav for banken, så de sikrer sig, at du ikke hæver pengene pludseligt dagen efter.

Ulempen er, at der vil blive krævet at strafgebyr, hvis du vælger at hæve alligevel. Hos nogle banker er det slet ikke muligt at hæve pengene i bindingsperioden.
Fordelen er, at du ved at binde dine penge i en periode kan opnå en højere rente.

Typen af rente kan være fast eller variabel rente. Ved en variabel rente kan banken ændre renten ud af det blå. Det kan både være positivt, hvis renten stiger, men kan ligeledes være negativt, hvis renten falder. Derudover er der fastrente, hvor renten – som navnet tyder – ikke ændrer sig.

Et minimumsbeløb er noget, nogle banker kræver, for at oprette opsparingskontoen for dig.

Tjek indlånsrenten løbende

De forskellige bankers indlånsrente ændrer sig år efter år. Af den grund er det fornuftigt at holde øje med markedet løbende. På denne måde har du hele tiden mulighed for at sikre den højeste indlånsrente og få mest ud af dine penge.

Har du den bedste indlånsrente?

Måske er du usikker på, hvad din indlånsrente er, og hvor god den er. Du kan gratis tjekke bankernes umiddelbare rente samt krav med hensyn til mindste indskud, bindingsperiode, gebyrer, rentetype, nominel årlig rente mm. på Mybanker.dk, og herved sikre dig den bedste indlånsrente 2018.

Relevante blogindlæg

dec
21
Er din andel dyr eller billig

Er din andel dyr eller billig?

Nogle undrer sig over, at to ens andelslejligheder i forskellige foreninger kan have vidt forskellige priser. Årsagen til prisforskellen kan være relevant at vide for danskere, der overvejer at købe en andelsbolig.   Andelsboliger er…

Read More
okt
02
rentefald på andelsboliglån

Rentefald på andelsboliglån – hvor meget kan du spare?

De seneste par år er renten på andelslån blevet mere fordelagtig for låntagerne. Der er sket et betydeligt rentefald på andelsboliglån – så meget at man i snit sparer 8.000 kr. om året som andelshaver.…

Read More
sep
06
fordele og ulemper ved at skifte bank

Fordele og ulemper ved at skifte bank

Nogle har skiftet bank for at opnå en bedre rente eller måske for at få tilknyttet en bankrådgiver, som lytter mere til ens behov. Andre har haft den samme bank i mange, mange år og…

Read More