1. Send et udbud afsted

Udfyld formularen på Mybanker.dk

2. Læn dig tilbage

Sammenlign bankernes priser og renter

3. Vælg din nye bank

8 ud af 10, der får tilbud, kan opnå besparelser ved at skifte bank

Her er det billigst at optage andelsboliglån

optage andelsboliglån

Du skal forvente en højere rente, hvis du har tænkt dig at optage andelsboliglån og bosætte dig uden for hovedstadsområdet. Det viser en undersøgelse, Mybanker har udarbejdet blandt flere tusinde brugere af deres Skift bank tjeneste landet over.

 

Direktør fra Mybanker, Morten Westergaard, udtaler: ”Om det er et tegn på at konkurrencen ikke er så stor uden for København, kan vi ikke sige noget om. Men det er interessant at se, at en ydelse, der burde være den samme i hele landet konsekvent er billigere i København.”

 

Flere tusinde kroner dyrere om året

Mybankers undersøgelse viste blandt andet, at brugerne uden for hovedstadsområdet blev tilbudt lån, der cirka lå 0,3-0,4 procentpoint højere i forhold de tilbud som danskerne, der er bosat i hovedstadsområdet, fik.

Drejer det sig om et lån til to millioner, betyder det, at det er 6000-8000 kroner dyrere hvert år for danskerne, der bor uden for hovedstadsregionen.

”Undersøgelsen viser, at borgere uden for København reelt kan have den samme – eller højere – udgift for deres andelsbolig end i København, selvom boligerne må antages at være billigere uden for hovedstadsregionen,” siger Morten Westergaard.

 

Renter og omkostninger i tre forskellige regioner

I eksemplet nedenfor tages udgangspunkt i en person, hvis husstandsindkomst er på 500.000 kroner og som ønsker et boliglån på to millioner kroner med en løbetid på 20 år.

 

Renteudgifter pr. år (DKK) Ekstra omkostninger pr. år ift. Hovedstaden (DKK)
Hovedstadsregionen 68.264
Nordjylland 74.753 6.320
Midtjylland 76.295 7.810

* Udregninger er foretaget på baggrund af tilbud som cirka 15.000 danskere har modtaget efter at have benyttet Mybankers Skift bank tjeneste.

 

Sikr dig det billigste lån

I hver region kan der også være store forskelle, når det kommer til renter og omkostninger. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet og forhøre sig hos flere banker for at sikre sig det billigste lån. Det gælder dog ikke kun, når man skal til at optage et lån.

De danskere, der allerede har et lån, kan også spare flere tusinde kroner hver måned ved at tjekke op på sit bankengagement årligt. Mybankers Skift bank tjeneste gør det muligt for brugere at indtaste deres oplysninger og få tilbud fra forskellige banker. Hele otte ud af ti danskere, der har benyttet Skift bank tjenesten, og som har fået tilbud fra bankerne, har fået tilbudt besparelser på deres nuværende bankengagement.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Kategorier