Billigste bank

Vores brugere sparer i gennemsnit +12.000 kr. om året

Indtast din økonomi på Mybanker.dk og se, hvor meget du kan spare på at skifte til en ny og bedre bank – helt gratis.

Her finder du den billigste bank

Der kan være mange penge at spare på at skifte sin bank ud med den billigste bank. I gennemsnit sparer Mybankers brugere +12.000 kr. om året på at skifte deres bank. Selv få tusind kroner om året på at skifte banken ud med en billigere, kan være med til at skabe mere luft i økonomien.

Der findes ikke ét konkret svar på hvem der er den billigste bank. Det afhænger nemlig af dit nuværende bankengagement og økonomi. Derudover er der stor forskel på, hvad bankerne tager i renter på eksempelvis andelsboliglån, forbrugslån og banklån generelt.

Hvor meget kan der spares ved skift til billigste bank?

Det varierer meget fra person til person, hvor meget man reelt kan spare ved at skifte til den billigste bank. Det kommer meget an på, hvordan ens økonomi ser ud og hvordan ens nuværende bankengagement er. Hvor nogle sparer et par tusinde om året, sparer andre eksempelvis 25.0000 kroner om året på deres bankskifte. Om du blot har en lønkonto eller i stedet har både boliglån og billån, har også betydning for det endelige udfald i besparelsen.

Morten sparede 60.000 kroner på bankskifte

Eksempelvis var der en bruger på Mybanker.dk, Morten Pedersen fra Esbjerg, der endte med at spare 60.000 kroner om året, hvilket må siges at være en enorm besparelse.

Det lykkedes Morten at spare så mange penge ved at bruge den gratis Skift bank tjeneste. Her indtaster man oplysninger om sin økonomi og sit nuværende bankengagement. Herefter kan bankerne byde ind med bedre tilbud. Det kan altså ende ud med store årlige besparelse, der kan skabe luft i økonomien. Blot hvis du undersøger bankernes renter og tilbud. Herved får du som bruger en nem mulighed for at få konkrete tilbud fra bankerne. Dette uden selv at skulle tage kontakt til de forskellige banker hver især. Det kan nemlig være ekstremt tidskrævende. Det er altså nu blevet nemt at finde den billigste bank til ens behov og økonomi.

 

Så meget sparer en gennemsnitlig familie

Forbrugerrådet Tænk har lavet en undersøgelse, der viser, at 25.000 kroner kan spares hos en gennemsnitsfamilie. Hvordan? Ved at lade bankerne konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Det viser, at det bestemt er det værd at sætte sit bankengagement i udbud for at finde den billigste bank.

Sådan finder du den billigste bank

Værd at have in mente er, at den bank med laveste rente og/eller gebyrer, ikke nødvendigvis er den billigste for alle. Samtidigt er den bank med de højeste gebyrer heller ikke nødvendigvis den dyreste for alle. Det viser, hvor komplekst det kan være at finde frem til den billigste bank. Mange faktorer er nemlig i spil som man skal forholde sig til.

Det giver god mening at benytte en tjeneste som eksempelvis Mybankers Skift bank tjeneste. Her tager formularen højde for alle faktorerne som din økonomiske situation, dine ønsker og behov samt eventuelle boligdrømme. Herefter kan bankerne byde på dit bankengagement og sende dig et tilbud på dine lån, eventuelle boligdrømme samt renter og lignende, som er skræddersyet til lige præcis din økonomiske situation.

Til slut kan du sammenligne dine forskellige tilbud og se præcis hvor meget, du kan spare på at vælge den billigste bank ud fra dine tilbud.

Billigste bank 2018

Måske gav din nuværende bank dig konkurrencedygtige priser i tidernes morgen, da du blev kunde hos dem. Men der er stor sandsynlighed for, at du kan få et bedre tilbud end dit nuværende.

Det er heller ikke sikkert, at den bank som er billigst for dig her og nu, også er den billigste for dig om et år eller to. Måske får du købt et sommerhus, optaget et forbrugslån eller andet. Alt sammen ting, der kan gøre, at en anden bank ville kunne give dig en billigere og bedre pris, end den du har i dag.

Markedet udvikler sig

Derudover udvikler bank- og rentemarkedet sig. Renterne i de forskellige pengeinstitutter ændrer sig derfor også løbende. Derfor bør du jævnligt undersøge markedet og tjekket op på din økonomi samt bankengagement. Herved sikrer du, at du altid har den bedste og billigste bank. Alle bør årligt tjekke op på deres bankengagement. Herved sikres du dig, at den bedste rente er opnået, og at du ikke betaler for meget for dit lån.

Derudover er det et rigtig godt tidspunkt at være bankkunde, da bankerne er i hård konkurrence om kunderne. Det giver gunstige muligheder for at få de mest konkurrencedygtige priser. Så undgår du at betale for meget unødvendigt.

Den billigste bank varierer

Men hvem er den billigste bank 2018? Det kan ikke fastlægges, da det varierer alt efter din økonomi. Nogle banker er generelt også billigere på boliglån, hvor andre kan give dig bedre tilbud, når det kommer til forbrugslån og opsparing.

For nogle er dét at få den aller billigste bank ikke det vigtigste. Andre behov tæller mere i nogles øjne som et mere personligt forhold til sin bankrådgiver. Andre bør også overveje, hvordan bankerne vurderer ens bolig, hvilket kan have stor betydning, hvis du ønsker at omlægge eller refinansiere dit boliglån.

 

Bedste bank

Danmarks bedste bank er nemmere at kåre, da det er taget ud fra kundebesvarelser. I 2017 blev Nordjyske Bank i Mybankers store bankundersøgelse blandt bankkunderne kåret som årets bedste bank. Opskriften på succes bunder i at være den billigste bank med konkurrencedygtige priser på produktniveau. Derudover vandt Nordjyske Bank også på baggrund af deres kompetencer og servicemindede rådgivning til deres kunder. I 2018 løb Arbejdernes Landsbank afsted med førstepladsen i den årlige bankundersøgelse.

8 ud af 10 sparer penge ved bankskifte

Ekstremt mange danskere kan spare penge på at skifte til den billigste bank. Hele 8 ud af 10, der bruger Mybanker til at få tilbud fra bankerne, ender med at få banktilbud, der er billigere end deres nuværende. Tallene viser, at det altså bestemt godt kan betale sig at undersøge, om man har den billigste bank nu og her, da der kan være mange penge at hente. Tænker man på besparelsen over en længere årrække, kan det hurtigt løbe op i et større beløb. Et beløb, der nu ikke ryger direkte ud ad vinduet, men i stedet ned i egen lomme. Danskere med diverse lån kan især spare mange penge, da mange betaler alt for meget for deres lån.

billigste bank2

Sammenlign bankerne via konkrete tilbud

Når du kigger på de forskellige banker, står der ofte, at de kan tilbyde et lån på eksempelvis mellem 4%-9%. Det kan gøre det svært at sammenligne bankerne, når der står et rentespænd skrevet, da der er stor forskel på henholdsvis 4 og 9%. Derfor er det en klog idé at indhente konkrete tilbud fra bankerne, så du får et retvisende billede af, hvilket bank, der reelt er billigst for netop dig.

Så nemt er det at skifte bank

  1. På https://www.mybanker.dk/skift-bank udfylder du en formular, indtaster nogle oplysninger om dig selv, din nuværende økonomi og eventuelle ønsker til eksempelvis en ny bolig
  2. Læn dig tilbage og vent på, at bankerne byder på dit bank engagement. Du kan modtage op til 3 tilbud fra konkurrerende banker
  3. Vælg din nye bank blandt dine tilbud og find den bedste og billigste bank

Bankskifte – hverken dyrt eller besværligt

Mange tror, at det er dyrt og besværligt at skifte sin bank ud med en anden. Og hvis man derfor ”kun” kan spare et par hundrede eller tusinde kroner, er det så det værd at skifte bank?

Det er faktisk ganske nemt at skifte bank, og det behøver ikke koste dig noget. Din nye bank klarer alt det praktiske med overflytningen, som blandt andet opretning af konti, flytning af Betalingsserviceaftaler mm., så du ikke skal bekymre dig om det. Flytningen af bank kan derfor godt betale sig, samtidigt med at det er vigtigt at have in mente at få penge sparet stadig kan løbe op i et større beløb med tiden.

Hvorfor er det rigtige valg af bank vigtigt?

Det er vigtigt, at du får valgt den rigtige bank. Valget påvirker nemlig dine drømmer, muligheder og økonomi her og nu men også på længere sigt.

Ender du med at kunne spare flere tusinde kroner hver måned, kan det skabe luft i økonomien. Kan du låne til en lavere rente, har du måske også mulighed for at låne flere penge. Det kan give dig mulighed for at få endnu flere drømme opfyldt.

Hvilken bank er billigst?

Det er meget individuelt hvilken bank, der er den billigste bank. Det afhænger af dine låntyper, de mest konkurrencedygtige renter samt din konkrete økonomiske situation. Der er stor forskel på bankpriserne og da Forbrugerrådet Tænk i oktober 2016 testede, hvor stor en forskel der er fra bank til bank, viste det sig at den billigste bank ud af de 26 banker, man havde testet samt andelskasser og sparekasser, var helt op til 25.000 kroner billigere end det dyreste pengeinstitut.

okt
02
rentefald på andelsboliglån

Rentefald på andelsboliglån – hvor meget kan du spare?

De seneste par år er renten på andelslån blevet mere fordelagtig for låntagerne. Der er sket et betydeligt rentefald på andelsboliglån – så meget at man i snit sparer 8.000…

Read More
sep
06
fordele og ulemper ved at skifte bank

Fordele og ulemper ved at skifte bank

Nogle har skiftet bank for at opnå en bedre rente eller måske for at få tilknyttet en bankrådgiver, som lytter mere til ens behov. Andre har haft den samme bank…

Read More
aug
17
forsød hverdagen ved at skifte bank

Forsød hverdagen ved at skifte bank

Det er ikke altid nemt at finde overskud til at klare hverdagens sure pligter i løbet af en travl uge. Udgifterne til at få hjælp udefra kan dog være for…

Read More