Boligberegner

Boligberegner

Ved lån til boligkøb er der mange ting, du som køber ønsker at få svar på. Nogle af de mange spørgsmål er blandt andet, hvor meget du rent faktisk kan låne, hvad det vil koste og hvor dyr en bolig, du har mulighed for at investere i. Det kan være komplekse spørgsmål men nedenfor kan du prøve vores boligberegner og få et pejlemærke.

Derudover er der andre ting, der kan være relevante at vide på forhånd, inden du begynder boligjagten – begreber som forhåndsgodkendelse, realkreditlån og budget er ting, der kan være gode at have styr på. Du kan også sammenligne boliglån her.

Boligberegner - Udregn hvad du kan låne

Ønsker du at finde ud af, hvor meget du rent faktisk kan låne, kan du prøve nedenstående boligberegner. Her har du mulighed for at lave en boliglån beregning og få et vejledende bud på, hvor mange penge du cirka har mulighed for at låne ved et boligkøb.

Summen viser, hvor meget du kan låne.

Husk at resultatet fra vores boligberegner kun er vejledende – ønsker du vejledning og en beregning ud fra din specifikke økonomiske situation, skal du kontakte din bank.

Regler og krav i forbindelse med lån

Når du skal låne, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Folketinget vedtog pr. 1. november 2015, at boligkøbere skal have en egenbetaling på 5% af købesummen – eller 15% ved fritidshuse. Derudover skal køber kunne betale diverse omkostninger forbundet med boligkøbet som eksempelvis afgift til skøde, ejerskifteforsikring, flytteomkostninger mm.

Et plus er dog, at det i dag er muligt at låne op til 80% af boligens værdi igennem et realkreditinstitut ved køb af ejerbolig, og op til 75% ved køb af en fritidsbolig. Dette er en stigning i forhold til, hvad man ellers tidligere har kunne få lov til at låne igennem realkreditinstitutter. Denne ændring kommer boligkøberne til gode i og med, at realkreditinstitutterne bliver forbundet med at være en del billigere at låne igennem end bankerne.

Køber du en ejerbolig, kan du derfor nøjes med kun at låne 15% af summen i et pengeinstitut, hvor renten ofte vil være højere resten kan lånes til en lav rente hos et realkreditinstitut. Har du en opsparing, der er større end de 5%, som kravet lyder på, kan du slippe endnu billigere, da du skal låne mindre.

Find billigste lån ved boligkøb

Før du begynder boligjagten, er det en god idé også at vide, hvad det vil koste dig at låne, og netop dette kan variere en hel del alt efter, hvor du optager dit lån henne. Rente, ÅOP og gebyrer er meget forskelligt fra bank til bank – dertil kommer det, at der er mange banker at vælge i mellem. Derfor kan det være svært for låntagere at få svar på, hvor lave renter de reelt kan få med de mange muligheder.

Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige pengeinstitutter og ikke mindst priserne på lån. Det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige tilbud og muligheder nøje, da der kan være mange penge at spare. Heldigvis har Mybanker gjort denne proces nemt, så du let og gratis kan indtaste dine økonomiske oplysninger, hvor du herefter kan få tilsendt banktilbud fra op til 3 interesserede banker.

Bliv forhåndsgodkendt af banken

Skal du ud på boligmarkedet og lede efter drømmeboligen, kan det være en god idé at få et lånebevis/ forhåndsgodkendelse, som kan fås via din bank, sparekasse eller andelskasse.

Dette foregår ved, at I sammen gennemgår din økonomi, og det bliver vurderet, hvor meget du rent faktisk kan låne, og hvor dyr en bolig, du kan købe.

At have skaffet sig denne godkendelse på forhånd er en fordel, da du herved kan slå til med det samme, hvis den perfekte bolig skulle dukke op. Samtidigt ved du mere eller mindre præcist, hvordan de økonomiske rammer er, så du ikke ender med at blive forelsket i en bolig, du ikke har råd til.

Pengeinstituttet skal dog stadig godkende den specifikke bolig, før den endelig belåning kan fastlægges – det betyder dog ikke, at denne generelle godkendelse ikke er værd at få. Mange sælgere ser det nemlig som en fordel, at den potentielle køber allerede har skaffet sig dette bevis, da det viser, at banken mere eller mindre har godkendt dem til at købe.

Læg et budget

I forbindelse med boligkøb er der flere ting, du skal forholde dig til. En af disse er din økonomi. For at kunne låne penge skal pengeinstitutterne kunne se, at du har en stabil økonomi, hvor der er råd til af- og tilbagebetaling på lånet. Dette kan de få indsigt i via dit budget. Du kan allerede nu begynde at udregne dit rådighedsbeløb og få indsigt i, hvor mange penge du reelt har til overs hver måned, efter de faste udgifter er blevet betalt.

Lån til andre typer boliger

Det er ikke sikkert, det er en ejerbolig, du er ude efter. Køb af andelsboliger er blevet ekstremt populært grundet de lavere priser. Her gælder dog nogle andre regler, når det kommer til lån. Er du på jagt efter en andelsbolig og ikke en ejerbolig, kan du læse mere om lån til andelsboliger her.

dec
21
Er din andel dyr eller billig

Er din andel dyr eller billig?

Nogle undrer sig over, at to ens andelslejligheder i forskellige foreninger kan have vidt forskellige priser. Årsagen til prisforskellen kan være relevant at vide for…

Read More
jul
20
lånegrænse

Sværere at få råd til drømmeboligen grundet lånegrænse

Den indførte lånegrænse, hvor man maksimalt kan låne fire gange husstandsindkomsten, gør det svært for mange danskere at få råd til drømmeboligen. Dette på trods…

Read More
maj
02
Betaler du for meget for dine lån

Betaler du for meget for dine lån?

Betaler du for meget for dine lån? Der er mange forskellige faktorer, der er vigtige at holde styr på, når det kommer til at sammenligne…

Read More