Så meget har danskerne sparet ved et bankskifte i 2017

bankskifte i 2017

Mange danskere har kunne spare penge ved et bankskifte i 2017. Dette har brugerne af Mybankers Skift bank tjeneste fået øjnene op for. Her kan man sætte sin økonomi i udbud og tjekke, om der er et billigere banktilbud af hente. Disse bruger har i snit sparet op til 30% af renteudgifterne. Hvordan? Ved at skifte til en billigere bank.


Store besparelse for danskerne i 2017

Hjemmesiden Mybanker.dk har lavet et rentetjek af brugerne af Skift bank tjenesten, som har fået tilbud fra banker. Tjekket viser, at de opnået store besparelser på renteudgifter i år. Hele 30.000 danskere har med få klik indtastet deres oplysninger i tjenesten i løbet af 2017. Ekstremt mange af disse har fået tilbudt billigere renter på både billån, forbrugslån og andelsboliglån. Dette har medført flere penge på bankkontoen, som med sikkerhed kan bruges andetsteds.

Brugerne har i snit kunne spare hele 6.195 kroner om året for et boliglån på 300.000 og 10.160 kroner for et andelsboliglån på 800.000.

Morten Westergaard, direktør i Mybanker, udtaler: ”Vi kan se, at vores brugere sparer rigtig mange penge ved at benytte sig af Skift bank tjenesten, og det er vi selvfølgelig glade for. Mybanker er til for at gøre bl.a. priser på lån mere gennemsigtige. Herved bliver det nemmere at gennemskue, om man betaler for meget for sine lån.”

 

Billigere renter – uanset lånetype

I rentetjekket er der blevet taget udgangspunkt i, hvad 30.000 danske bankkunder det seneste år har indtastet om deres nuværende lån. Disse tal er herefter blevet sammenlignet med de tilbud, bankerne er kommet med via Skift bank tjenesten.

lave renter

 

Ovenstående graf skal læses således:

’Nuværende’ er, hvad brugere af Mybankers Skift bank tjeneste har indtastet, at de betaler i rente på nuværende, eksisterende lån.

’Gennemsnit’ er den gennemsnitlige tilbudte rente på tilbuddene, brugerne har modtaget fra interesserede banker.

’Bedste’ er gennemsnittet af den bedst tilbudte rente til hver bruger.

 

 

 

 

I tabel 1 (ovenstående tabel) ses det, at brugerne af Skift bank tjenesten i snit betaler 4,74 procent i renter på deres eksisterende andelslån. Brugerne har fået tilsendt op til tre tilbud fra banker. De er i snit blevet tilbudt en rentesats på 3,71 procent. I nogle tilfælde er de blevet tilbudt en rente helt ned til 3,47 procent.

”Det er ret nemt at benytte sig af Skift bank tjenesten, og det er nok også derfor, så mange gør det,” siger Morten Westergaard. Han noterer sig, at der er besparelser at hente på alle de låntyper, som indgår i rentetjekket.

 

 

Bankskifte i 2017 – Besparelser op til 30%

I tabel 2 (nedenstående tabel) kan du i procent se, at den gennemsnitlige tilbudte rente er cirka 20 procent lavere end brugernes nuværende rente. Derudover ses det også, at de bedste tilbud, som brugere har opnået, er helt op til cirka 30% billigere. Der er altså et stort skel mellem brugernes nuværende og potentielle rente. Der kan altså være store besparelser at hente hver måned. Bankskifte i 2017 såvel som 2018 har og vil virkelig kunne betale sig i mange tilfælde.

 

 

 

 

”Rigtig mange bliver positivt overraskede over, hvor meget, der egentlig kan spares ved at skifte bank. Det er vores mål, at så mange som muligt får øjnene op for den potentielle besparelse ved at skifte bank”, siger Morten Westergaard.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *