Det er blevet billigere at låne til andelsboligen

Det er blevet billigere at låne til andelsboligen

Det er blevet billigere at få finansieret og låne til en andelsbolig. Vi har undersøgt rentens udvikling på andelslån, som bankerne tilbyder igennem skift bank online tjenesten på Mybanker. Og her har der været faldende tendenser på de tilbudte andelslånsrenter.

På de sidste tre år er renten på andelsboliglån faldet med hele 0,8 procentpoint. Dog er det stadig dyrest at låne til en andelsbolig i provinserne. Det er blevet næsten 8.000 kr. billigere om året at låne en million kroner til en andelsbolig. Det er altså tydeligt at se, at renterne er i bund, og det giver gode lånevilkår for andelsboligkøbere. Overvejer du selv at købe en andelsbolig, kan du læse vores tidligere artikel om, hvad det koster at låne en million til andelsbolig.

 

Der er forskel på renterne

Danskere, som borindenfor Region Sjælland, tilbydes oftest de dyreste lån. I  snit blev de tilbudt en rente op 4,6 procent i 2015. Den rente faldt til 3,8 i sidste kvartal af år 2017.

De billigste andelsboliglån skal findes i Hovedstadsområdet. Her ligger den tilbudte rente i 2015 på 3,8 procent. Til sammenligning lå den på 3,1 % slut 2017. Det betyder også, at det er 7.000 kroner dyrere hvert år at låne en million, hvis man bor i Birkerød fremfor Roskilde. Læs mere om hvor det er billigst at optage andelsboliglån her.

Når man skal optage et andelslån til en ny andelsbolig er der desuden rigtig mange ting, man bør være opmærksom på. Vi anbefaler, at man altid indhenter tilbud fra flere banker på andelsboliglån, så man har mulighed for at sammenligne de faktiske tilbud op imod hinanden. Hold især øje med ÅOP, renter, gebyrer og omkostninger når der skal sammenlignes. Der kan være rigtig stor forskel på bankerne imellem på, hvor meget de tager sig betalt for andelsboliglån både på renteniveau og andre omkostninger.

Har du allerede et andelsboliglån, kan du stadig spare mange penge på dit andelslån. Hvert år bør man tjekke sit lån og se, om man kan få tilbudt bedre og billigere lån.

 

Det er blevet billigere at låne til andelsboligen

Selvom der er forskel i priserne alt efter ens geografiske område, er priserne alt i alt gået ned af. Det er blevet en del billigere at låne til en andelsbolig, hvilket også har gjort andelsboliger populære at købe. Sørger du samtidigt for at få det aller billigste lån ved at undersøge markedet, før du optager et banklån, har du sikret dig selv nogle gode vilkår.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *