Dette realkreditlån skal du vælge

Dette realkreditlån skal du vælge

Har du et fastforrentet lån med en rente på 3% eller derover? Så kan du overveje, om det ikke ville være en god idé, at omlægge lånet ved termin 31. december 2017. For at det kan lade sig gøre, skal man opsige lånet til indfrielse til kurs 100 allersenest d. 31 oktober 2017.

 

Dette realkreditlån skal du vælge

Til de som har et lån, der er fastforrentet, med en løbetid på omkring de 22 eller 23 år eller endnu mindre, bør man overveje, om en omlægning ikke kunne være en god mulighed selvom renten ligger på under 3%. Fastforrentede lån har laverede rente jo kortere løbetid. Vi har derfor lavet tjenesten Skift bank, som kan hjælpe dig med at få tilbud.

Så hvis man har et Flexlån, der skal finansieres ved re-finansiering igen d. 1 januar, er der også en varselsfrist, man skal overholde, hvis man ønsker at indfri, skifte profil eller mellem afdrag og selvfølgelig afdragsfrihed. Det gælder alle F-lånene og for nogen kan et F5 lån også være en overvejelse værd.

 

3 gode grunde til at omlægge dit fastforrentede lån i dag

  1. Ved at omlægge kan du få en lavere rente
  2. Ved en højere vurdering af dit hus/lejlighed/ejendom kan du få et lavere bidrag. Du kan eventuelt prøve en bidragsberegner her.
  3. Ved opdeling til to realkreditlån, hvis du i dag har eller ønsker at få afdragsfrihed

2% obligationer har i øjeblikket kurs 98,35 og er derfor så tæt på den laveste rente nogensinde. Hvis man har et lån på 2 millioner kroner og 20.000 kr. til ren omkostninger, vil man hver måned kunne spare 815 kr. om måneden før – og 500 kr. efter – skat ved at vælge et 3 procent lån fra til fordel for et 2 procent lån.

Du kan prøve skift bank tjenesten her og indhente gratis – og gode – tilbud på omlægning af realkreditlån.

En konvertering fra 2,5 til 2 procent giver en minimal besparelse. Du kan til enhver tid rette henvendelse til din egen bank eller realkreditinstitut for at få en beregning. Overvej også om du ikke bør få en ny vurdering af din bolig i samme omgang. Hvis den er steget i værdi, så kan du opnå et lavere bidrag.

For 30-årige lån uden afdrag gælder sig nogle andre overvejelser.

 

Opnå besparelser for de lån, der har kortere løbetid

Uanset om du har et fastforrentet realkreditlån med en kortere løbetid end de 30 år, og du ikke ønsker at omlægge til et nyt lån med 30 års løbetid, kan det stadig være en mulighed for dig at omlægge dine lån.

En rente på et 20-årigt lån er helt nede på 1,64%, hvor at renten på et 15-årigt lån er nede på 1,18%. Og det bliver kun lavere – for en rente på et 10-årigt lån er nede og ramme 0,77%.

Et 3 % lån med 20 års restløbetid vil altså kunne blive 1.200 kroner billigere hver måned. Disse penge kan spares hver måned, hvis man omlægger til et 1,5% lån med 20 års løbetid.

 

Få en ny vurdering af din ejendom og et lavere bidrag

De sidste par år er ejendomspriserme steget i vejret. Det er derfor for mange fordelagtig idé at få vurderet ejendommen på ny. Du kan få en endnu større besparelser, hvis din ejendom bliver vurdere højere, da du så vil kunne få et lavere bidrag i forbindelse med din omlægning.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *