Sådan forbereder du dig til et møde med bankrådgiveren

møde med bankrådgiverenmøde med bankrådgiveren

Når du skal til møde med bankrådgiveren, at det en rigtig god idé at forberede sig. Er du forberedt, sidder du nemlig med bedre kort på hånden og dermed større chance for at få en god aftale i hus. Dette gælder uanset om du har brug for at låne penge til en ny bil, finansiere en bolig eller noget helt tredje.

 

Det er ingen hemmelighed, at banken ønsker at tjene penge, hvilket er årsagen til, at de vil prøve at opnå så høj en pris på dit lån og eventuelle investeringer som muligt. Samtidigt er de opmærksomme på, at bankerne er villige til at forhandle. Der er derfor en risiko for, at du kan få en bedre pris hos en konkurrence bank, hvis du undersøger mulighederne der. Derfor er det vigtigt for banken, at du også er tilfreds med service og pris.

Det kan derfor godt betalte sig at komme forberedt til et møde med bankrådgiveren, da der kan være penge at spare.

 

Hav argumenterne i orden

Efterhånden møder bankkunder kun deres rådgiver, når det kommer til større beslutninger og investeringer som hus, bil, pension mm.

Mange danskere er derfor ikke så vant til situationen og kan føle, det er angstprovokerende at skulle forhandle – ansigt til ansigt – med en bankrådgivere som man måske ikke har mødt før.

Men bankrådgiveren er trænet i at komme med argumenter for, at du skal blive kunde hos netop den bank. Derfor er det vigtigt, du også selv har argumenterne klar i forhold til, at du ønsker en attraktiv rente.

 

Disse ting skal du forberede dig på

 • Læg et realistisk budget
 • Undersøg markedspriserne på forhånd
 • Få mindst to tilbud før mødet

 

Læg et realistisk budget

Noget, der skal udarbejdes før et vigtigt møde i banken, er et budget. Med dit budget får du listet alle dine indtægter og ikke mindst udgifter. En god idé er at dele udgifterne op i faste udgifter, mindre faste udgifter og forbrug.

Det er en smart idé i og med, at mange tror, deres udgifter er langt højere end de reelt er. Dog forsvinder pengene alligevel, dog på et højt forbrug – og netop her kan der skæres ned, så der i stedet er råd til en bolig. Skal du udarbejde et budget, kan du læse meget mere om det her.

Hvad er forskellen mellem de faste udgifter, mindre faste udgifter og forbrug?

 • Faste udgifter er udgifter, som du virkelig ikke kan eller vil leve uden.
  Eks. forsikringer, husleje, transport, el, vand, varme osv.
 • Mindre faste udgifter er udgifter, du kan, men umiddelbart ikke ønsker at leve uden.
  Eks. kan en bil (eller bil nr. 2) være en mindre fast udgift, hvis du kun har denne, fordi du ikke ønsker at tage bussen op arbejde. Hvis den dog er nødvendig at have for at kunne passe dit arbejde, er det en fast udgift.
 • Forbrug
  Eks. rejser, restaurantbesøg, shopping mm.

 

Undersøg markedet på forhånd

Får du et tilbud fra banken, kan du have svært ved at vide, om det er billigt eller dyrt i forhold til markedet, hvis du ikke har undersøgt dette på forhånd.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at du har gjort dette inden du takker ja til et eventuelt tilbud fra banken.

Mybankers sammenligningsportal er blandt andet et sted, hvor du nemt kan sammenligne bankerne priser med hinanden og se, hvor lave renter du reelt kan få – uanset om du er på udkig efter et forbrugslån, boliglån for unge, billån eller noget helt fjerde.

 

Få mindst to tilbud før bankmødet

Banken er forpligtet til at fortælle kunden, om hvilket produkt, der billigst og bedst opfylder kundens behov. Dog er de ikke forpligtet til at fortælle, om konkurrenten kan tilbyde det samme produkt, bare billigere.

Derfor er det klogt at indhente flere tilbud, så du er bedst mulig sikret i jagten på den lave rente. Har du desuden et godt forhold til en bankrådgiver men har fået et billigere tilbud andetsteds, kan du nævne, at du har fået et lavere tilbud hos en anden bank og derfor høre, om de kan matche dette.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Ønsker du at skifte bank?
Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en Mybanker rådgiver - gratis.