Fordele og ulemper ved at skifte bank

fordele og ulemper ved at skifte bank

Nogle har skiftet bank for at opnå en bedre rente eller måske for at få tilknyttet en bankrådgiver, som lytter mere til ens behov. Andre har haft den samme bank i mange, mange år og har ikke skænket bankskifte en tanke. Hvad giver mest mening? Der er både fordele og ulemper ved at skifte bank, og det er subjektivt, hvordan man vægter de forskellige parametre. Vi vil dog prøve at liste både fordele og ulemper ved at skifte bank.

 

Fordele og ulemper ved at skifte bank

Omkring 4.000 danskere skifter hver måned bank via hjemmesiden Mybanker. Men der er stadig rigtig mange danskere, som fortsat er i samme bank i flere år.

Skiftbank prøver at få øjnene op på danskerne for de mange fordele, der er ved at skifte bank. Der er dog også nogle ulemper, man bør tage med i overvejelsen. Læs fordelene og ulemperne ved at skifte bank her.

 

Fordele ved at skifte bank

 • Der kan være mange penge at spare på at skifte bank.
  Mange danskere forbliver i samme bank uden at vide, at de har mulighed for lavere gebyrer og bedre renter andetsteds. Der er nemlig hård konkurrence om bankkunderne. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet og hvert år tjekke op på renterne i bankerne. Bankerne skal slås om dig. Du bør derfor ikke nøjes med hvilket som helst rente.
  Rigtigt mange vil opleve, at de kan spare penge på deres bankskifte. I gennemsnit kan du spare 25.000 kr. om året på at skifte bank. Det kan altså forsøde din hverdag betydeligt.
 • Du kan få de optimale betingelser for dit lån.
  Ved at skifte bank og få en ny aftale i forbindelse med dit lån, kan du få optimale betingelser i forhold til dit lån. Du kan få en rente, der passer til det nuværende marked, udbud og efterspørgsel. Du kan ligeledes sikre dig gode vilkår og diverse goder i din nye bank, da de ofte er villige til dette, for at tiltrække kunder og skabe et godt forhold fra starten.
 • Du kan opnå en højere rente på din opsparing.
  Ved bankskifte kan det også være en af fordelene, at du får en højere indlånsrente. Herved kan du få mere ud af de penge, du har stående i banken.

 

Ulemper ved at skifte bank

 • Din ”gode historik” forsvinder.
  Nogle har fået et rigtigt godt forhold til deres bankrådgiver over tid. Bankrådgiveren kender efterhånden ens historik og økonomiske situation. Skifter du bank, har du ikke samme tilknytning til bankrådgiveren. Derudover kender bankrådgiveren ikke til din økonomi i lige så høj grad som din tidligere måske gjorde. Samme forhold vil også være muligt at opbygge med din nye rådgiver – du skal blot give det lidt tid. Derudover skal man også huske, at en ny bank som regel er mere samarbejds- og forhandlingsvillig.
 • Det kræver tilvænning.
  Når du skifter bank, er der nogle forskellige ting, du skal vænne dig til. Det kan være alt fra din nye rådgiver, bankens normer, kultur og lokation til bankens platform online og hjemmeside.
 • Praktiske ting skal ordnes.
  Din nye bank står typisk for omkostningerne samt det praktiske. Der er dog nogle ting, du ikke kan komme udenom. Dette er blandt andet nye betalingskort med tilhørende nye koder. Derudover skal du også opdatere diverse platforme, hvor du betaler til abonnementer. Det er steder som Netflix, Spotify og BroBizz.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *