Højrentekonto 2018

højrentekonto

Ønsker du at starte en opsparing, er der flere ting, du skal tage stilling til som blandt andet hvilken slags konto, du ønsker at oprette. For nogle falder valget på en højrentekonto, hvor renten ofte fastsættes på baggrund af, hvor meget du ønsker at ligge i indskud samt hvor lang tid du vil binde pengene. Lær meget mere om højrentekonto her.

Hvad er en højrentekonto?

Kort forklaret er en højrentekonto en slags opsparingskonto (en indlånskonto), hvor du får en høj rente mod at du binder dine penge i en vis periode.

Hvor mange penge du vælger at binde, og hvor lang tid de er bundet til kontoen, er individuelt fra konto til konto og fra bank til bank. Hvor du finder den bedste højrentekonto og hvilke andre parametre, der spiller ind, kan du læse mere om forneden.

Hvorfor overveje en højrentekonto 2018?

Der er flere årsager til, at du bør overveje en højrentekonto, hvis du alligevel har et beløb stående i banken. Det er ikke alle, der er opmærksomme på det, men ens penge bliver mindre værd grundet inflationen, når de står i banken. Hvor den gennemsnitlige inflation var på 1,15% i Danmark i 2017, forventes den at ligge på 1,4% i 2018 ifølge statista.dk.

Har du derfor penge stående på en konto, er det en god idé at gøre noget med disse, før de mister noget af deres værdi. Der er flere måder at aktivere sine penge. Nogle gør dette gennem investeringer, obligationer og aktier. Der er dog en vis usikkerhed forbundet herved, og nogle fortrækker derfor det sikre valg – en højrentekonto.

Hvem bør få en højrentekonto?

En højrentekonto er en sikker mulighed, hvis du ønsker en højere rente end ellers og samtidigt gerne vil undgå større risici.

Næsten alle pengeinstitutter er dækket af indskydergarantifonden (som også bliver kaldt GII). Det betyder, at kontante indlån på op til 750.000 kroner er dækket af fonden. Skulle din bank dermed gå konkurs eller noget lignende, er du sikret op til 750.000 kroner. Nogle banker, som eksempelvis Santander, er dækket af et andet lands garantiformue. Santander er dækket af Norges fond, hvor beløbet næsten ligger på niveau med Danmark, da du her er dækket for 745.000 kroner.

Find den bedste højrentekonto 2018

Oftest vil du opleve, at du får den bedste rente ved at indskyde et så højt beløb som muligt og med en lang bindingsperiode, men det er meget forskelligt alt efter hvilken bank, du har at gøre med. Hvor du får den bedste højrentekonto varierer fra bank til bank. Det er derfor en god idé at skabe sig et overblik over mulighederne, før du låser dig fast et sted.

På Mybanker kan du gratis sammenligne opsparingskonti, vælge det beløb du vil sætte ind på kontoen, indtaste den ønskede bindingsperiode mm. og få et overblik over, hvilken rente du kan få. På denne måde sikrer du, at du får noget ud af din opsparing på sikker vis, fremfor at de med tiden taber værdi.

Krav for at få højrentekonti

De forskellige udbydere af højrentekonti har forskellige krav for at du som kunde kan oprette en højrentekonto hos netop dem. Nogle banker kræver, at du har dit realkreditlån, lønkonto eller andet aktiv hos dem, før du kan få oprettet en højrentekonto. Der er derfor flere ting, du skal tage med til overvejelse, når du skal finde den perfekte højrentekonto.

Derfor er det vigtigt at undersøge de forskellige muligheder, så du sikrer, at du har den højrentekonto, som passer bedst til dig.

Er en højrentekonto sikker?

En højrentekonto er en god løsning for dig, der ønsker en opsparingskonto med en højere rente end hvad der ellers normalt er muligt ved andre typer af opsparingskonti. Har du mulighed for at binde pengene i en længere periode og har en lang tidshorisont, er denne form for opsparingskonto ideel.

Eftersom du ofte skal binde dine penge i en periode, betyder det også, at du ikke kan hæve dine penge når som helst. Bankerne har forskellige regler hertil, men hæver du pengene før den aftale bindingsperiode, bliver der oftest fratrukket en dekort (strafrente) af det hævede beløb. Derfor skal du læse bankens betingelser grundigt igennem, før du indgår en aftale, så du ikke bliver overrasket senere hen.

Alternativ til højrentekonti

At investere sine penge kan være et alternativ til en højrentekonto i banken. Der er dog en højere risiko forbundet med investeringer, da du ved en højrentekonto som tidligere nævnt er dækket af indskydergarantifonden op til 750.000 kroner. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor store risici du ønsker samt mulige afkast og fortjeneste for at finde frem til den rette løsning for dig.

Relevante blogindlæg

okt
02
rentefald på andelsboliglån

Rentefald på andelsboliglån – hvor meget kan du spare?

De seneste par år er renten på andelslån blevet mere fordelagtig for låntagerne. Der er sket et betydeligt rentefald på andelsboliglån – så meget at…

Read More
sep
06
fordele og ulemper ved at skifte bank

Fordele og ulemper ved at skifte bank

Nogle har skiftet bank for at opnå en bedre rente eller måske for at få tilknyttet en bankrådgiver, som lytter mere til ens behov. Andre…

Read More
aug
17
forsød hverdagen ved at skifte bank

Forsød hverdagen ved at skifte bank

Det er ikke altid nemt at finde overskud til at klare hverdagens sure pligter i løbet af en travl uge. Udgifterne til at få hjælp…

Read More