Hvad er et forbrugslån?

Hvad er et forbrugslån?

Som ordet ligger op til, så er forbrugslån et lån, der primært bruges til forbrug af den ene eller anden slags.
Det kan være til et nyt køleskab, en uforudset regning eller til at betale drømmerejsen. Hvad end dine behov er, kan du låne til.

Et forbrugslån kaldes også for kviklån, hurtig lån eller minilån. Sådanne lån er typisk dyrere end de traditionelle banklån i og med, at låneudbyderen løber en større risiko, samt at lånebeløbene er lavere.

 

Hvad er et forbrugslån

 

Forbrugslån – i banken eller online?

Et forbrugslån er et af de mest almindelige lån på markedet. Lånene kan fås hos bankerne, hvor de oftest er billigere. Dog kræver bankerne ofte at vide, hvad pengene skal bruges til.

En anden mulighed er online forbrugslån, der er hurtigere at få igennem og samtidigt bliver der ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Her vil renten normalt være højere. Dette skyldes, at pengene kan lånes uden at stille sikkerhed for lånet, hvilket betyder, at låneudbyderen løber en større risiko.

 

Krav til forbrugslån

Selvom forbrugslån ofte er forbundet med at være lettere at låne, hvis dette gøres online hos låneudbyderne, så er der stadig nogle krav, du som låner skal overholde.

Disse krav varierer fra låneudbyder til låneudbyder. Nogle har en aldersgrænse på eksempelvis 18 eller 20 år. Derudover kan kravene være, at du har et NemID, dansk bankkonto, danskfolkeregisteradresse mm.

 

Hvorfor optager folk forbrugslån online?

Hvis nogle forbrugslån er dyrere end eksempelvis banklån – eller forbrugslån optaget i banken – hvorfor ønsker nogle så at låne netop disse lån?

Svaret skal findes i processen fra ansøgningen til pengene er udbetalt. Denne proces er langt hurtigere og kan være en favorable i nogle situationer.

Det kan eksempelvis være i mere akutte situationer, hvor regningen hos mekanikeren er blevet dyrere end først forventet, eller hvis du havde glemt, at det var tid til at gå til tandlægen.

Nogle bruger også forbrugslån i forbindelse gode tilbud. Sparer du mere på tilbuddet, end det vil koste at låne til et forbrugslån, kan det være en løsning.

 

Hvad koster et forbrugslån?

Priserne på forbrugslån varierer meget, alt efter hvor du låner, hvor meget du ønsker at låne og ikke mindst over hvor lang tid. Inden du optager et lån, kan det være en god idé at kigge på dit rådighedsbeløb og sikre, at du har råd til at betale lånet tilbage.

Ønsker du at vide, hvad det koster dig at optage et forbrugslån, så tjek dine muligheder og sammenlign forbrugslån på mybanker.dk.