Hvad er indlånsrente?

Hvad er indlånsrente?

“Hvad er indlånsrente” er der mange, der undrer sig over. Indlånsrente er den rente du får af banken for at have penge stående på en konto hos dem. Modsat er udlånsrente, som er renten, du betaler til banken, for at låne penge af banken.

 

hvad er indlånsrente

Du bliver betalt for at have penge stående i banken

Når du vælger at have et beløb stående hos banken, betaler banken en rente til dig for at kunne disponere over dine penge. Den rente kaldes indlånsrenten. Man kan sige, at et indlån betyder, at banken låner dine penge, og dette får du betaling for i form af en indlånsrente.

 

Niveau på indlånsrente

Indlånsrenten er ekstrem lav i dag, hvis der sammenlignes med indlånsrenten for nogle år siden. Nogle steder er den helt nede på 0 eller endda negativ. Det betyder, at du ikke bliver betalt af banken for at have dine penge stående hos netop dem. Det er heldigvis ikke alle banker, som tilbyder en så lav indlånsrente. Det kan derfor stadig godt betale sig at være på udkig efter den bedste indlånsrente. Der kan nemlig være mange penge at hente årligt, hvis man holder sig opdateret med den højeste rente på indlån.

Niveauet på indlånsrenten er dog meget forskellig og kan variere meget bankerne i mellem. Derudover afhænger indlånsrenten også af kontotype.

Du kan dog let få et overblik over bankernes indlånsrenter på eksempelvis løn- eller opsparingskonti på Mybanker.dk.

 

Jagten på den højeste indlånsrente

Når du er på jagt efter den højeste indlånsrente, kan man være tilbøjelig til at skifte bank alt efter, hvor renten er bedst. Herved kan du sikre dig langt flere penge over en årrække, end hvis du blot holder pengene samme sted uden at tjekke indlånsrenten.

Ønsker du at skifte bank alt efter hvor indlånsrenten er bedst, er det vigtigt at være opmærksom på følgende faktorer: Gebyrer, rentetype, kundestatus, bindingsperiode og minimumsbeløb.