1. Send et udbud afsted

Udfyld formularen på Mybanker.dk

2. Læn dig tilbage

Sammenlign bankernes priser og renter

3. Vælg din nye bank

8/10, der får tilbud, kan opnå besparelser ved at skifte bank

Hvordan skifter man bank?

Bankskifte
Hvordan skifter man bank? Hvordan er processen for når man ønsker at skifte fra en bank til en anden og hvad er tidshorisonten på at flytte bank? Vi kigger nærmere på dette og meget mere i denne artikel.

Der kan være mange penge at spare ved at skifte fra et pengeinstitut til et andet. Der findes banker, der er dyrere end andre – også selvom du som kunde i banken får nøjagtig samme service. Med Mybanker og deresSkift bank tjeneste har vi til dato sørget for anslåede besparelser på over 200 millioner kroner ved at skifte bank. Det er nemlig ikke så svært at skifte bank som man skulle tro.

Sådan skifter du bank

Inden du vælger at skifte over til en ny bank, bør du først overveje hvad dine reelle bankbehov er. Hvordan skifter man bank? Hvor vigtigt er det at du har en lokal filial i nærheden, som du kan gå ned i og få et fysisk møde med din bankrådgiver? Eller ville et alternativ, hvor al bankforretning foregik over nettet, være nok til at du ville være tilfreds med en ny bank?

Udover ens egne overvejelser findes der en række dokumenter og andet formalie, som er en fordel at have styr på når du skal gennemføre et bankskifte. Finansrådet har lavet en brugbar pjece “Sådan skifter du bank, sparekasse eller andelskasse”, der indeholder en liste med praktiske detaljer som følger med et bankskifte samt hvilke dokumenter din nye bank har brug for, når de skal overtage og rådgive dig som kunde.

Huskeliste: Når du flytter indlånskonti

 • Oversigt over dine konti såsom årsoversigt
 • Dankort og kreditkort, for eksempel kreditkort med kredit
 • Billedlegitimation og sundhedskort / sygesikringskort
 • Seneste oversigt fra Betalingsservice
 • Liste over faste månedlige overførsler til andre banker, fx betaling af husleje, fritidsaktiviteter, opsparing eller abonnementsbetalinger med kreditkort, for eksempel Bro Bizz
 • Pensionsoversigt

Ved flytning af lån skal du huske

 • Lønsedler fra de seneste tre måneder
 • Din seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse fra Skat (Kan findes under din skattemappe)

Andet

 • Oversigt over dine værdipapirdepoter
 • Oversigt over eventuelle forsikringer knyttet til dine bankforretninger som fx gruppelivsforsikring eller låneforsikring
 • Budget (banken kan hjælpe dig, hvis du ikke har lavet et budget)
 • Hvis i er flere kontohavere, skal alle kontohaverne underskrive en overførselsanmodning i banken
 • Hvis du har givet andre fuldmagt til en af dine konti, bør du medbringe en kopi af fuldmagten, så der kan etableres en ny fuldmagt
 • Har du en boks i din tidligere bank, skal du huske et at tømme hele boksen og aflevere nøglen til banken

Skift bank online – Hvordan skifter man bank?

Alting foregår på nettet i dag – også bankskifte. Det vil som udgangspunkt være en rigtig god idé at indhente tilbud fra flere banker, så du har et sammenligningsgrundlag til at finde den bedste og billigste bank. Ved at oprette et gratis udbud på Mybankers skift bank tjeneste kan du via nettet indhente op til tre gratis tilbud på bankskifte og dermed få et overblik over markedet og hvilke løsninger, der passer bedst til dine behov og økonomi.

Vælger du at takke ja til et af de tre tilbud fra Skift bank tjenesten, vil den valgte bank hjælpe dig videre i processen med dit bankskifte. Det indebærer typisk, at du skal underskrive en fuldmagt, der giver banken mulighed for at flytte dine penge fra et institut til et andet, og sende et par dokumenter om din økonomi. Se hvordan skifter man bank forklaret med tre enkle billeder:

Som udgangspunkt tager det 12 arbejdsdage at flytte dine betalingskonti, efter at din bank har modtaget samtykke til flytningen. Når dine lån skal flyttes vil det typisk tage lidt længere tid, da der først skal foretages en vurdering af eksempelvis bolig / ejendom samt tinglysning. Ved at bruge Mybanker og Skift bank tjenesten tager et bankskifte i gennemsnit en måneds tid.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Kategorier