Historisk lav rente: Laveste rente fås netop nu

historisk lav rente

En historisk lav rente er noget, danskerne har oplevet på det sidste. Det kan man sagtens forvente at det vil fortsætte længe endnu. Det skyldes, at den efterspørgsel på kapital er lav blandt andet pga. de små årgange af børn fra 80’erne. Nu holdes udbuddet oppe af centralbankerne og derfor vil renten nok ikke stige særlig meget.

 

Historisk lav rente

I starten af sidste måned hævede Bank of England renten fra et niveau på 0,25 til 0,5 procent. Det er første gang i mere end 10 år, at der har været en rentestigning. De lave renter og stigningen er ikke ukendt for Bank of England. Selvom de nu har været ene svale om at hæve renten, så er niveauet for renter stadig og fortsat historisk lavt.

 

Sådan fastsættes rentens pris

Renter er i princippet prisen på penge. Ligesom med så mange andre varer, så styres prisen af en slags udbud og efterspørgsel. Dog med den vigtige faktorer, at centralbankerne kan trykke penge, opkøbe værdipapirer og styre indlån og udlånsrenter og derfor kan påvirke førstenævnte – nemlig udbud og efterspørgsel.

Specielt det kortsigtede renteniveau kan påvirkes på den måde hvor at renter med lang løbetid såsom fx et boliglån eller lån til førstegangskøber af ejendom i højere grad afhænger af udbud og efterspørgslen på markedet samt forventninger til eventuelt inflation i fremtiden.

 

Sådan sikr du dig den aller bedste rente

Selvom priserne generelt er blevet lavere, er der stadig stor forskel på renterne i de forskellige banker. Du vil stadig opleve, at få tilbudt forskellige renter alt efter hvilken bank, du kontakter. Hvis du derfor skal sikre dig den aller bedste rente på et marked, hvor renter generelt er lave, er det vigtigt, at du undersøger markedet. Du kan enten selv kontakte nogle banker og forhøre samt forhandle om renten, eller du kan bruge sammenligningstjenester som Mybanker, hvor du let kan få et overblik over den billigste bank i forhold til din økonomi. God rente-jagt!

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *