Hvor meget kan jeg låne til hus?

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Går du med et nyt drømmehus i tankerne? Så er der flere spørgsmål, der kan dukke op. Hvor stort skal det være, hvor skal det ligge og ikke mindst, hvor meget kan jeg låne til hus?

 

Et huskøb er ikke noget, der lige sker fra den ene dag til den anden. Det er en længere proces som indeholder flere faser. Før selve boligjagten begynder, er der en ting, der dog er vigtig at få styr på – og det er, hvor meget du maksimalt kan låne til en bolig. Først når du ved dette, kan du reelt begynde at lede efter drømmehuset. Ellers kan du hurtigt komme til at famle i blinde og blive forelsket i et hus, som din økonomiske situation ikke kan klare. Så snart du har overblik over, hvad din nye bolig må koste, kan du begynde jagten på dit nye hjem.

Flere faktorer spiller ind

Når du skal finde ud af, hvad du cirka kan købe en bolig for, er der flere forskellige faktorer, der spiller ind.

Disse faktorer er blandt andet:

 • Indkomst
 • Rådighedsbeløb
 • Gæld
 • Opsparing

 

Hvor meget du tjener om måneden er en væsentlig ting, banken vurderer ud fra. Derudover kigger banken også på dit rådighedsbeløb. Herved kan de vurdere, hvor meget du har tilbage om måneden, når de faste udgifter som husleje, forsikringer, abonnementer osv. er betalt.

Derudover har størrelsen på din egenbetaling (udbetaling) også en betydning for, hvor meget du kan låne og til hvilken pris. Egenbetaling er de penge, du har mulighed for at lægge til en ny bolig uden om banken, altså din egen opsparing. Har du en større opsparing, du kan byde ind med, vil du i højere grad kunne låne mere. Den udbetaling, som du kan lægge, skal desuden være på minimum 5% af boligens pris, ifølge regler, der fra d. 1. november 2015 kom i kraft. Derudover tager banken også eventuel gæld med i deres overvejelser.

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Beregn hvor meget du kan låne til hus ved at bruge vores online beregner nedenfor. Den tager udgangspunkt i tommelfingerreglen, hvor du cirka kan låne 3,5 x din årsindkomst.

Beregneren giver et estimat, og der tages ikke forbehold for den enkeltes specifikke situation.

 

Ønsker du at få et langt mere præcist svar ang. hvor meget du kan låne til en bolig og ikke mindst, hvilken bank, der kan give dig det bedste tilbud, kan du prøve Mybankers Skift bank-tjeneste nedenfor.

Prøv Skift bank-tjenesten og find det billigste lån til netop dig

Mybankers Skift bank-tjeneste fungerer således:

 • Du ønsker at finde frem til, hvor meget du kan låne til hus samt finde det billigste lån
 • Du indtaster dine oplysninger på Mybankers hjemmeside
 • Læn dig tilbage og vent til du får tilbud fra interesserede banker – gratis og uforpligtende
 • Sammenlign de forskellige lånetilbud
 • Kontakt den/de banker, du føler har givet dig det bedste tilbud
 • Din nye bankrådgiver og dig aftaler et bankskifte
 • Banken ordner alt det praktiske – herunder oprette dine nye konto, NemKonto, bestille betalingskort, oplyse din arbejdsgiver om dit nye kontonummer og flytte dine nuværende PBS aftaler.

Alt foregår nemt og enkelt, og du sørger herved for at undgå at betale for meget for et lån til dit hus. Det er ingen hemmelighed, at det ville være ærgerligt at betale for meget. Skift bank-tjenesten er gratis og uforpligtende.

Så snart du har fået svar på ’hvor meget kan jeg låne til hus’, overvejet de forskellige banktilbud, du får tilsendt og måske takket ja til det bedste tilbud, er du klar til at forhandle, når drømmeboligen dukker op.

8/10 brugere, der prøver Skift bank-tjenesten oplever, at de kan opnå besparelser ved at skifte bank.

Valg af bank kan have stor betydning

Når du skal finde ud af, hvilken bank du skal optage lån hos, vælger du måske den bank, du allerede er kunde i. Dog er det vigtigt ikke at ”nøjes” og tage den første og den bedste. Der kan være ekstremt mange penge at spare, hvis du sørger for at undersøge, hvad de forskellige banker kan tilbyde dig. Renter, gebyrer og ÅOP kan være ekstremt forskellige fra bank til bank og kan have stor betydning for de samlede omkostninger, det vil have for dig at låne til et hus.

En af årsagerne til at mange ikke får undersøgt markedet i dybden er, fordi mange finder bankjunglen uoverskuelig. Det behøver det dog på ingen måde at være. Skift bank-tjenesten gør det nemt og overskueligt at finde frem til det optimale lån for dig, dine ønsker og økonomiske situation.

Husk: Overvej forskellige bankmuligheder

Nogle af de ting, du skal forholde dig til, når du skal låne, er, om lånet skal være fastforrentet eller variabelt, og hvor lang skal lånets løbetid være.

Når du skal finde svaret på ’hvor meget kan jeg låne til hus’, kan valget mellem forskellige lånetyper også være en faktor, der kan påvirke det endelige beløb. Nogle lånetyper er nemlig billigere end andre, hvilket betyder, at du har råd til at låne mere eller kan sidde billigere. Dertil kommer det, at nogle lånetyper kan passe bedre til din økonomi fremfor andre.

Når du skal købe et hus, kan du låne op til 80% af boligens pris igennem et realkreditinstitut. Her kan du få et realkreditlån, som er meget populære, da de er kendte for at være ekstremt billige sammenlignet med diverse banklån eksempelvis. Renten er lavere, og hver måned kan du altså slippe langt billigere.

 

Læs mere her om hvilket realkreditlån, du skal vælge.

Læs mere her om hvordan du undgår at betale for meget for dit realkreditlån