Prisen på dit lån afhænger af din geografiske placering

prisen på dit lån afhænger af din geografiske placering

Vi har undersøgt renteniveauet på i alt tre forskellige typer af lån i landets fem regioner. Resultaterne viser, at prisen på dit lån afhænger af din geografiske placering. Skal du låne til en andels- eller ejerbolig, er det billigst, hvis du er bosat i region Hovedstaden fremfor de andre regioner. Det gennemsnitlige forbrugslån er derimod billigst i region Nordjylland.

 

Leder du efter den billigste rente, kan dette nemmest gøres, hvis du bor i region Hovedstaden. Den billigste rente på et andelsboliglån er nemlig her mindst 10% billigere i hovedstadens region fremfor Danmarks øvrige regioner. Når det kommer til bankboliglån, ses det samme billede. Dog kan forbrugslån findes til en billigere rente i Nordjylland end andetsteds i Danmark.

Hvor du bor og hvilket lån du ønsker er derfor ikke uden betydning. Ønsker du eksempelvis at finde ud af ’hvad koster det at låne en million til andelsbolig’, kan beløbet variere alt efter, hvor du er bosat.

Helt overordnet er der dog nogle ligheder, uanset hvilken region, du befinder dig i. Bankboliglån er dyrere end andelsboliglån, hvor forbrugslån er det suverænt dyreste, når renteniveauet sammenlignes. Dette er dog ikke er så overraskede.

 

Stor forskel på renten i hele landet

Det er ingen hemmelighed, at nogle banker er dyrere end andre. Det kan derfor være svært for mange danskere at finde ud af rentejunglen og vælge den billigste mulighed i forhold til deres situation og ønsker. Der er nemlig ikke kun stor forskel på renten mellem de forskellige regioner. I hver region er der også stor forskel på det billigste og dyreste lån.

Men hvor stor er forskellen på henholdsvis det billigste og dyreste lån i hver region? I hele landet er der mindst 1 procentpoint forskel i renten, når den billigste og dyreste lånemulighed sammenlignes.

Eksempelvis kan det ses på Mybanker.dk, at den billigste andelsboligrente ligger på 3,72 procent. Den dyreste ligger på hele 5 procent, hvis man kigger på region Midtjylland.
I region Syddanmark svinger boliglån fra 4,04 til 5,7 procent. Kigges der på forbrugslån i region Nordjylland, ses den største forskel. Her svinger forbrugslån fra 6,2 til 9,3 procent – det er mere end 3 procentpoint forskel.

 

Betaler du for meget?

De ovenstående tal viser vigtigheden af at undersøge banker, lån, gebyrer og renter, så du ikke ender ende med det dyreste lån. At finde frem til det billigste lån og den billigste bank er heldigvis gjort rigtig nemt. På Mybanker kan du prøve den såkaldte ’Skift bank-tjeneste’. Her får du op til 3 lånetilbud fra interesserede banker og her sammenligne deres renter. Hurtigt kan du få overblikket over, hvilken en af disse, der er den billigste. Skifter du til banken, kan du opnå store besparelser ved at skifte.

Indhent gratis op til 3 banktilbud og find det billigste lån via Mybanker.dk.

 

Hvad ligger renten på i min region?

Prisen på dit lån afhænger af din geografiske placering, det er tydeligt. Se nedenfor hvad der typisk betales for lån i din region. Det øverste tal på billederne er gennemsnittet af mere end 15.000 forbrugers rentesatser før de brugte vores Skift bank tjeneste. Det nederste tal er gennemsnittet af den rente, brugerne fik tilbudt via Skift bank tjenesten. Der ses altså store forskelle, som betyder store besparelser hos den enkelte dansker hver måned.

 

Renter andelsboliglån

 

 

Renter boliglån

Renter forbrugslån

 

Især store renteforskelle på Sjælland

I Jylland og Fyn er forskellene på renten generelt mindre regionerne i mellem i forhold til, hvis man sætter region Hovedstaden og region Sjælland op mod hinanden. Her er spændet mellem renterne nemlig størst.

Morten Westergaard noterer sig, at det er noget billigere at låne penge til bolig i hovedstadsområdet og har denne forklaring på det:

”Det kan skyldes, at det er nemmere at komme af med boligen igen, fordi efterspørgslen er så stor. Dermed er det mindre risikabelt for bankerne at låne penge ud til boligkøberne,” siger han.

 

Prisen på dit lån afhænger af din geografiske placering

Alt i alt er konklusionen, at du bør have øje for renteniveauet, uanset hvor i landet du låner penge – og uanset, hvad du vil bruge pengene til,” siger Morten Westergaard, der er direktør i Mybanker.

”Det gælder selvfølgelig især på forbrugslånene, hvor der kan være rigtig stor forskel på renteniveauet,” siger han.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Ønsker du at skifte bank?
Udfyld nedenstående formular og bliv ringet op af en Mybanker rådgiver - gratis.

Kategorier