Sikr de højeste renter på din løn- og opsparingskonto

sikr de højeste renter

Sikr de højeste renter på din løn- og opsparingskonto – men hvordan ? Mange har fået den opfattelse, at fordi indlånsrenten i flere år har været lav, er det ligegyldigt, hvilken bank ens penge ender i. Dog kan der være flere tusinde kroner at få ved at vælge den rette bank samt konto. Herved sikres de højeste renter på din løn- og opsparingskonto. 

Sikr de højeste renter og få fortjeneste på +10.000 kroner

I 2008 kunne et beløb på 100.000 kroner være vokset til 101.304 kroner. Det kunne ske, hvis beløbet var sat ind på en lønkonto i en af Danmarks fem største banker.

Havde du i stedet undersøgt markedet og fundet lønkontoen med den bedst mulige rente, ville de 100.000 kroner i stedet kunne have vokset til 110.331 kroner. Det er en rigtig stor fortjeneste, især på en lønkonto. Det viser en undersøgelse lavet af Mybanker.

Direktøren i Mybanker, Morten Westergaard, udtaler: ”Der hersker en opfattelse af, at renten er så lav og har været det siden finanskrisen, at man som forbruger ikke behøver at tænke over, hvor ens løn går ind – men det kan i den grad betale sig,”

”Landets fem største banker har siden 2013 i snit givet 0 procent i rente på en lønkonto. Til sammenligning har det i nogle af årene været muligt at få op til 0,75 procent andre steder. Når renters rente-effekten medtages, bliver renteforskellen til en pæn portion penge med årene,” siger han.

Det er nemlig stadig muligt at tjene penge på at have sin løn stående i banken. At have pengene gemt under madrassen er derfor ikke nødvendigvis den bedste beslutning. Dette på trods af det store fald i renteniveauet i kølvandet på finanskrisen.

 

Du kan sammenligne indlånsrenter hos bankerne på Mybanker.dk.

 

Endnu flere penge at hente på opsparingskonti

Når det kommer til opsparingskonti (konti, hvor kunden binder sine penge i en bestemt periode), kan der især være mange penge til forskel, hvis man undersøger og vælger den bedste opsparingskonto.

”Bankerne er villige til at give dig en højere rente, mod at du til gengæld ikke har mulighed for at hæve pengene i en bindingsperiode. Der har virkelig været penge at hente ved at vælge sin opsparingskonto med omhu. Faktisk kan man få mere end 1000 kroner om året for en opsparing på 100.000 kroner,” siger Morten Westergaard.

Havde du sat 100.000 kroner ind på en opsparingskonto til den bedst mulige rente på markedet i 2008 og bundet pengene i 1 år af gangen – for så at placere pengene rundt til de banker med de højeste renter, ville de 100.000 kroner være vokset til mere end 121.000 kroner i dag.

Til sammenligning ville de 100.000 kroner kun være vokset til 107.000 kroner, hvis du havde bundet pengene i de fem største banker fra 2008 til i dag.

Der er altså tale om en betydelig forskel på omkring 14.000 kroner. Det viser, at det kan være utroligt økonomisk givende at holde øje med bankernes renter. Dog skal man huske at være opmærksom på vilkårene, der gælder for den pågældende konto.

 

Du kan se forskellen mellem den gennemsnitlige rente danskerne havde i 2008-2018. Det kan også ses, hvad du ville have kunne have fået ud af 100.000 kroner med markedets bedste rente nedenfor.

 

Lønkonto graf

 

 

opsparing graf

 

Sådan holder du let øje med bankernes renter

Sikr de højeste renter – ikke kun her og nu men også løbende. Mybanker.dk er en hjemmeside, der gør det let for brugeren at sammenligne bankernes renter på diverse konti og lån her og nu. Tallene på hjemmesiden er opdateret, så det konstant er muligt for brugeren at holde øje med markedets udvikling.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *