Skift bank med gæld

Skift bank med gæld

Skift bank med gæld – Man kan godt skifte bank på trods af gæld. Når banken kreditvurderer en mulig kunde med gæld i banken, så kigger de specielt på om den mulige kunde overholder nuværende aftaler og har en god økonomi.

Banken er stadig interesseret i kunder med gæld, da banken jo tjener penge på at låne penge ud. Derfor vil en kunde med gæld oftest være mere rentabel end en kunde, der blot har en almindelig lønkonto og ingen gæld.

 

Kan alle skifte bank med gæld?

Banken laver en samlet kreditvurdering af dig og din økonomiske situation, og oftest er dem der skifter bank også danskere med gæld og diverse lån. Det kan være, at du har lån i dit hus eller har forbrugsgæld, der kan blive billigere bed at du skifter til en billigere bank.

For at kreditvurdere dig vil banken oftest også undersøge din årsopgørelse fra SKAT, dine nuværende lån (hvis nogen) samt andre faktorer. Det er forskelligt fra bank til bank, hvordan de kreditvurderer dig og hvilke dokumenter de har behov for at indhente, førend at du kan få et skræddersyet tilbud.

Skift bank med gæld og se, om du kan spare penge

Oftest er der konkurrencedygtige priser på langt de fleste typer lån – deriblandt også forbrugslån. Måske du kan spare penge på at flytte dit lån over til en ny bank med en lavere rente og ÅOP. Prøv Mybanker.dk’s skift bank med gæld tjeneste og modtag op til 3 tilbud på nuværende bankengagement.

Skift bank med RKI

Der er forskel på banker og det at være registreret i RKI. Hvis man ikke er registreret i RKI men blot har fx et forbrugslån eller gæld til realkreditlån, et banklån m.v. kan man som udgangspunkt skifte bank.

En bank såsom Coop Bank tilbyder et basal indlån som er en simpel indlånskonto med et mastercard debetkort og en begrænset konto-kig. Fx. har man ikke adgang til betalingsservice m.v. men til gengæld kan man få en basal indlånskonto i Coop Bank trods RKI. Undersøg i den enkelte bank, hvad de kan tilbyde dig til lige netop den situation du står i nu.

 

Du kan også læse vores seneste blogindlæg med en huskeliste til dit bankskifte.

Alle har ret til at få en NemKonto i en anden bank, medmindre at banken har en saglig grund til ikke at oprette en. Det er ikke en saglig grund, at du er registreret i RKI. En NemKonto er den indbetalingskonto, hvor din arbejdsgiver sætter løn ind, dagpenge m.v.

Relevante blogindlæg

okt
02
rentefald på andelsboliglån

Rentefald på andelsboliglån – hvor meget kan du spare?

De seneste par år er renten på andelslån blevet mere fordelagtig for låntagerne. Der er sket et betydeligt rentefald på andelsboliglån – så meget at man i snit sparer 8.000…

Read More
sep
06
fordele og ulemper ved at skifte bank

Fordele og ulemper ved at skifte bank

Nogle har skiftet bank for at opnå en bedre rente eller måske for at få tilknyttet en bankrådgiver, som lytter mere til ens behov. Andre har haft den samme bank…

Read More
aug
17
forsød hverdagen ved at skifte bank

Forsød hverdagen ved at skifte bank

Det er ikke altid nemt at finde overskud til at klare hverdagens sure pligter i løbet af en travl uge. Udgifterne til at få hjælp udefra kan dog være for…

Read More