1. Send et udbud afsted

Udfyld formularen på Mybanker.dk

2. Læn dig tilbage

Sammenlign bankernes priser og renter

3. Vælg din nye bank

8 ud af 10, der får tilbud, kan opnå besparelser ved at skifte bank

Skift bank og spar penge

Skift bank og spar penge

Skift bank og spar penge – er det muligt? At have den samme bank i mange, mange år uden overhovedet at overveje et bankskifte er ikke unormalt. Denne beslutning betyder dog for mange danskere, at de mister en masse penge hvert år. Det er nemlig ikke alle, der er klar over det, men der kan være mange penge at spare hver måned ved blot at skifte til en billigere bank, hvor renteniveauet er lavere end den nuværende.

Hvordan kan det være? Jo bankerne har ikke samme priser, hvilket betyder, at flere tusinde kroner hver måned kan spares fra den ene bank til den anden. En bank godt tilbyde den laveste rente på eksempelvis andelsboliglån den dag i dag, hvor en anden bank er billigere et par måneder efter.

En anden ting, der er vigtig at have in mente, når det kommer til bankerne er, at nogle har præferencer for en vis type kunder fremfor andre. Derfor kan det være, nogle banker bedømmer dig som en bedre kunde end andre gør, og derfor også tilbyder en bedre rente i den forbindelse.

Det betyder alt, at det ikke blot er nok at tage den første og bedste bank. I stedet bliver du som bankkunde nødt til at undersøge markedet, hvis du gerne vil sikre dig den bedste rente og de laveste priser generelt. Du vil muligvis, som mange andre, opleve, at der vil være store prisforskelle alt efter hvilken bank, du henvender dig til.

 

Hvem bør overveje bankskifte?

I princippet bør alle jævnligt tjekke op på deres bankengagement en gang årligt for at sikre sig, at den bedste rente er opnået og at du eksempelvis ikke betaler for meget for dit lån.

Det kan være, du blot har en løn- og opsparingskonto, hvor det kan betale sig, at tjekke markedet for det bedste lån, så du starter ud bedst muligt. Har du allerede et lån, bør du stadig kigge på bankmarkedet og tjekke priserne. Selvom du er tilfreds med den bank og tilhørende, som du i tidernes morgen blev tilbudt, kan det være en økonomisk fordel at undersøge, om det nu stadig er den bedste pris, du kan opnå. Du vil nok ligesom så mange andre danskere opleve, at der kan være penge at spare ved et bankskifte.

Alt i alt betyder det, at det ikke er nok kun at forhøre sig hos en enkelt bank, hvis du ønsker at få den bedste og billigste pris. Det betyder ligeledes også, at er du allerede tilknyttet en bank, bør du også forhøre dig hos andre banker om, hvad de har at tilbyde. Rigtig mange oplever, at de kan spare penge på at skifte bank.

 

Skift bank og spar penge

Det kan være, at du er tilfreds med din nuværende bank og derfor ikke tænker, at du betaler for meget der i forhold til, hvad andre banker er villige til at tilbyde for, at du har dit bankengagement hos dem.

Men hvordan får du undersøgt bankmarkedet og fundet frem til den bedste og billigste bank til dig? Nogle vælger selv at forhøre sig hos udvalgte banker. Dette kan dog være meget tidskrævende. Mybanker tilbyder i stedet en såkaldt Skift bank-tjeneste, hvor du nemt og hurtigt indtaster dine økonomiske oplysninger. Herefter vil dine oplysninger blive sendt ud til bankerne i Danmark, som kan byde på dit bankengagement. 8 ud af 10, der bruger denne tjeneste, kan opnå besparelser på at skifte bank. I snit sparer deres brugere mere end 10.000 kroner om året. Med få klik har du altså mulighed for at spare en god sjat penge årligt. Du kan her læse, hvor meget danskerne sparede på at skifte bank i 2017.

 

Hvem kan skifte bank?

Alle kan skifte bank, uanset som du har et boliglån, forbrugslån, en opsparingskonto eller blot en almindelig lønkonto. Alder er derudover heller ikke en hindring. Nogle tror, at det er svært at skifte bank, hvis man har gæld – men det er det ikke, tværtimod. Man skal huske på, at bankerne især tjener penge på dem, der har gæld i form af lån, og derfor ser bankerne ikke ned på dette.

 

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Kategorier