1. Send et udbud afsted

Udfyld formularen på Mybanker.dk

2. Læn dig tilbage

Sammenlign bankernes priser og renter

3. Vælg din nye bank

8 ud af 10, der får tilbud, kan opnå besparelser ved at skifte bank

Spar op til 25.000 kroner om året ved at skifte bank

spare penge på bankskifte

Der kan være ekstremt mange penge at spare på at skifte bank, og nogle kan spare tusindvis af kroner hver måned ved at gå fra en dyr til en billigere bank. Det viser en test fra Forbrugerrådet Tænk.

Spar mange kroner på bankskifte

Mange banker er i årenes løb blevet vant til, at kunderne ikke stiller spørgsmål ved deres bankengagement. Det betyder, at alt for mange kunder ender med at betale for høje renter og udgifter i banken i forhold til, hvad kunden skulle give i en anden bank.

Men det kan bestemt betale sig at gå sin bank i sømmene, viser en test fra Forbrugerrådet Tænk. Og det er bestemt ikke småpenge, der er tale om. I den omtalte test, bliver 26 bankers priser indsamlet af Forbrugerrådet Tænk og Finansrådets prisdatabase Pengepriser.dk.

 

Hvem sparer flest penge på bankskifte?

Rigtig mange danskere kan månedligt spare penge på bankskifte ved at skifte til en billigere bank end deres nuværende. Der er dog en gruppe, hvor der især er penge at spare ifølge Forbrugerrådet Tænks test – og det er boligejerne.

”Det er boligejerne, der i kroner og ører kan spare mest, og her er en typisk besparelse på 8.000 til 12.000 om året. Dem, der havde det billigste af det billigste, kan måske kun spare en tusse eller to, men der er også nogen, der vil kunne spare meget mere en 25.000 kroner om året,” siger Lars Baadsgaard – projektleder i Forbrugerrådet Tænk – til dr.dk.

Testens billigste bank er Lægernes Bank. For at være kunde i denne bank, skal du dog selv være læge eller være gift med en. På anden og tredjepladsen havner Jyske Bank og Salling Bank, som de næst billigste banker. På bunden i testen ligger bankerne Lån&Spar Bank, Danske Bank og Totalbanken.

 

Kæmpe variationer i gebyrer

Den omtalte test tager udgangspunkt i følgende tre ’modelfamilier’, der hver har forskellig økonomi:

  • En familie, der bor i lejebolig
  • En familie med en ejerbolig til 1,6 millioner kroner med en stor friværdi
  • En familie med en ejerbolig til 2,2 millioner kroner med lidt mindre friværdi

Testen viser, at der er stor forskel på, hvilke gebyrer der opkræves af modelfamilierne med friværdi. Som eksempel kræver Østjysk Bank 1132 kroner i gebyr for produkterne, der indgår i testen. Til sammenligning er det gratis hos Alm. Brand Bank. Det er altså ikke kun renten, der varierer en hel del fra bank til bank. Også diverse gebyrer er forskellige alt efter, hvilken bank man har fat i.

 

Tjek om du kan spare penge på bankskifte

Det er ikke kun Forbrugerrådet Tænks test, der viser, at forbrugerne kan spare kroner og øre ved at skifte bank. Også Mybanker har mange erfaringer med, at der er penge at hente på at få et billigere bankengagement.

Hvis du ønsker at undersøge, om du kan spare penge på at skifte bank, kan du selv prøve det nemt og gratis.

Mybanker har deres egen tjeneste, der gør det nemt og overskueligt for brugeren at finde ud af, om der er penge at spare på at skifte bank. I den såkaldte ’Skift bank’ tjeneste skal brugeren indtaste sine økonomiske oplysninger for derefter at låne sig tilbage og vente på bankernes tilbud. Det er gratis at afprøve tjenesten, og det er værd at have in mente, at brugerne i snit kan spare 12.000 kroner om året.

Skriv en kommentar

Din e-mail adresse vises ikke til andre. Påkrævede felter er markeret med *

Kategorier